Mijn naam is
Marijke van der Heide
Na 25 jaar als verpleegkundige  gewerkt te hebben wilde ik op een andere manier met mensen werken. Ik wilde graag een dieper contact. Mijn eerste kennismaking met massage was de Shiatsu opleiding in 1989. Naast mijn werk als verpleegkundige ging ik vrienden en kennissen masseren. Gaandeweg ontdekte ik dat er vrijwel altijd een diepere oorzaak achter een lichamelijke klacht ligt.

Tijdens de opleiding Holistische Massagetherapie bij Holos viel alles samen en wist ik dat dit mijn weg was. In 2001 ben ik gestart met mijn praktijk aan huis. Ik vind het fijn om mijn cliënten volledige aandacht te geven zodat zij zich gehoord en gezien voelen.

De opleiding Body & Mindlanguage heeft mij weer een stapje verder gebracht. Het heeft mij meer inzicht gegeven in wat wij onbewust via houding en beweging vertellen.

 

Ik ben lid van de Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten. Dit houdt in dat ik regelmatig bijscholingen volg en intervisie heb met collega-therapeuten.
Lidnummer LVNT : 03029

Logo LVNT definitief1

RBCZ logo CMYK payoff 11

Tevens ben ik ingeschreven in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg.

Licentienummer 174135R
KvK nr : 64616770

Mara Holistische Massagetherapie Almere Klassieke massage-Energetische massage-Bindweefselmassage-Voetreflexzonemassage-Holistic pulsing-Shiatsu

Voor mij voelt een massage van Marijke als liefdevolle aandacht

Wat anderen zeggen
Pas tijdens de massage merkte ik dat ik het gevoel had dat ik uit twee delen bestond, een onderkant en een bovenkant, daartussen leek niets te zitten. Na de massage voelde het weer als een geheel.

Marry

Marijke is op een aandachtige en deskundige manier nabij in het contact met haar cliënt. Ze is open kalm, betrokken en professioneel AANwezig en tast voortdurend zorgvuldig af welke (be)handeling passend is en op welke wijze die naar de maat gegeven kan worden. Ze is daarin steeds afgestemd op de (fysieke en/of emotionele) reactie van de cliënt.

Marijke biedt een veilige omgeving, waarin de cliënt tot ontspanning of heling kan komen. Als cliënt heb ik mij altijd door haar gezien, gehoord, (aan)geraakt, welkom en ontvangen gevoeld, gesteund, maar ook verder gebracht en geholpen.

Thea Faber

Pas tijdens de massage werd ik mij bewust van de krop in mijn keel en waarom het daar zat.
Na de massage was de krop weg en kon ik weer vrij ademen.

Emma

Mara Holistische Massagetherapie Almere Klassieke massage-Energetische massage-Bindweefselmassage-Voetreflexzonemassage-Holistic pulsing-Shiatsu