Er zijn verschillende massagevormen waar ik gebruik van kan maken

Klassieke massage

Hierbij maak ik gebruik van strijkingen en knedingen en werk ik vooral op de spieren. Ik pas de intensiteit van de massage aan aan jouw behoefte. De massage heeft effect op de bloedsomloop, lymfestroom , huid en spieren. Je zult al snel ervaren waar zich meer of minder spanning bevindt.

Energetische massage

Dit is een meer subtiele vorm van massage. Je kunt je meer bewust worden van de energieverdeling in je lichaam.

Bindweefselmassage

Als zich ergens in het lichaam voor langere tijd meer spanning bevindt kunnen zich in een corresponderend huidgebied verklevingen voordoen. Bindweefselmassage kan dan verlichting geven. Deze massage kan heel gevoelig zijn en zal ik nooit te lang doen en alleen in een beperkt gebied.

Voetreflexzonemassage

Je lichaam staat in zijn geheel afgespiegeld op je voeten. Hier vinden we zones die corresponderen met delen van je lichaam en organen. Via de voeten wordt zo het hele lichaam indirect behandeld. Voetreflexmassage kan als heel intiem worden ervaren en het effect kan soms nog een week gevoeld worden.

Holistic pulsing

Dit is een zachte methode waarbij je lichaam in een continu ritmische beweging wordt gebracht, alsof je gewiegd wordt. Het kan al snel leiden tot diepe ontspanning en nodigt uit tot loslaten. Je kunt ervaren waar energie stroomt en waar het stagneert.

Shiatsu

Shiatsu is Japanse drukpuntmassage. Hiermee werk ik op specifieke punten op het lichaam, welke zich op de energiebanen bevinden.

Een Shiatsu behandeling wordt niet vergoed door de verzekeraar.

Ik richt mij nooit op een specifieke massagevorm (behalve bij voetreflexologie), maar ik ga uit van waar de behoefte van de cliënt ligt.
Ik zie de behandeling als een ontdekkingsreis die wij samen aangaan.

Holistische massage in Almere MARA over Marijke